• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur

Tripost

Waarom doet KPN het zo slecht?

Waarom doet KPN het zo slecht?

Best flauw om zo een titel te kiezen. Voor KPN dan. In plaats van KPN kan immers ook Ziggo, Enexis, NS of Rabobank worden ingevuld. Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor cruciale onderdelen van onze infrastructuur. Bedrijven die daarom ook te maken hebben met gedwongen schaalgrootte om hun diensten rendabel te kunnen afzetten aan ons, consumenten. Maar ook bedrijven die onder toezicht staan van de overheid en worden opgezadeld met zorgplicht voor hun klanten en wettelijke regels die niemand meer begrijpt. Ze hebben het allemaal moeilijk.

Even voorstellen…
18-11-2022 Patrick 2

Even voorstellen…

Mijn naam is Patrick Geerlings en sinds kort ben ik lid van het Tripolis-team. Gedurende deze korte tijd werd ik al hartelijk begroet. Door de integrale aanpak van Tripolis is er ruimte voor een nieuwe strategisch marketingconsultant en zou ik deze functie graag invullen.

Subsidie MKB ondernemers stijgende energiekosten
18-11-2022 Jenny 0

Subsidie MKB ondernemers stijgende energiekosten

Het is het onderwerp van bijna iedere dag, de stijgende energiekosten houdt de gemoederen bezig. In oktober heeft het kabinet een regeling aangekondigd om ondernemers in het MKB te ondersteunen bij de stijgende energiekosten. De regeling die genaamd gaat onder de naam TEK (Tegemoetkoming Energiekosten) zal naar verwachting in het 2e kwartaal van 2023 worden opengesteld en zal met terugwerkende kracht gaan gelden vanaf november 2022.

De oudedagsvoorziening van de ondernemer
18-11-2022 Barbara 0

De oudedagsvoorziening van de ondernemer

Ondernemers in de inkomstenbelasting kunnen momenteel een (gemaximeerd) deel van hun winst doteren aan de oudedagsreserve. Dat betekent concreet dat zij dit bedrag in mindering mogen brengen op het belastbare inkomen en dus een belastingvoordeel genieten.

Mondeling het einde van de arbeidsovereenkomst mededelen volstaat niet
18-11-2022 Tripolis 0

Mondeling het einde van de arbeidsovereenkomst mededelen volstaat niet

Bron: Kerckhoffs Advocaten, mr. Sacha de Block Volgens artikel 7:688 lid 1 BW dient een werkgever zijn werknemer schriftelijk te informeren over het einde van zijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dat dient uiterlijk te gebeuren een maand voordat de arbeidsovereenkomst eindigt. Gebeurt het hiervoor benoemde niet, dan is werkgever op grond van artikel 7:699 lid 3 BW een vergoeding verschuldigd aan zijn werknemer, gelijk aan het bedrag van één maandloon indien werkgever niet tijdig nakomt.

De tijdmachine

De tijdmachine

U hebt vast al wel een keer een familiereünie meegemaakt. Niet zo een reünie als Het Familiediner van de EO, maar een gezellige bijeenkomst met familieleden om met elkaar weer eens bij te praten. Wij mochten dat eerder deze maand doen met de neven en nichten van mijn moeders kant. De Amsterdamse familie dus. Na 8 jaar, dus er was wel wat te vertellen.